Щатите не само съдействат за разгарянето на конфликта около Украйна, но

...
Щатите не само съдействат за разгарянето на конфликта около Украйна, но
Коментари Харесай

Захарова: САЩ пряко участва и подстрекава ескалацията на агресията

Щатите не единствено спомагат за разгарянето на спора към Украйна, само че към този момент вземат участие и в директно подстрекаване. Позицията на Вашингтон е ориентирана към ескалация на експанзията, съобщи през днешния ден представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Позицията е явна, тя е ориентирана към ескалация на експанзията освен на европейския континент, само че и като цяло. Ако приказваме за присъединяване на Съединените щати, те към този момент са въвлечени в нова фаза, като освен разпалват, само че и непосредствено подстрекават и подтикват доставките на оръжие за Украйна от други страни. Участието в нападателни дейности е явно ", сподели тя в ефира на телевизионния канал " Solovyov Live ".

„ Сега, съгласно мен, не остана някой, който би се усъмнил в същинските планове на тези, които през всички осем години говореха и заявяваха, че могат да решат спора в Донбас по кротичък път. Смятам, че в този момент за тези, които не разбираха, стана явно за какво се блокираха Минските съглашения и кой ги блокираше. Те бяха препятствани от този, който се приготвяше усърдно за нападателни дейности ”, съобщи Захарова.

Дипломатът разяснява и изказването на представителя на Държавния департамент Нед Прайс, че Съединени американски щати изследват обстоятелствата по отношение на възможното признание на Русия за " държавен спонсор на тероризма ". Захарова означи, че това е " ежесекундна концепция, която не е подкрепена нито юридически, нито с обстоятелства ". " Днес тя е нужна за пропагандната активност на Вашингтон ", уточни говорителката на съветското външно министерство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР